14 de febrer del 2012

Què hem de fer per conviure amb altres cultures?

No tots els éssers humans som iguals, això és evident i queda refutat quan analitzem les diferents cultures que formen part del nostre món. Cadascuna d’elles amb unes ideologies, pensaments, costums, creences…

Cada cultura té unes característiques pròpies que ens fan diferents, i totes aquestes posseeixen un valor més o menys significatiu pels seus individus.

Avui en dia, existeix un menyspreu envers tots aquells  que no comparteixen o pertanyen a la nostra cultura. En aquest sentit, la nostra mentalitat, podríem dir que es tancada com també la nostra visió perquè jutgem a les persones segons el seu aspecte, la seva capacitat econòmica.. Però sobretot, com en el cas de l’ immigració, per la provinença i es clar, això comprèn la cultura. Que serà jutjada sempre que no s’ajusti a las nostra pròpia.

No hem de renunciar a los nostres arrels culturals. Tants els immigrants com els natius estem obligats a coexistir, i per fer-ho en harmonia i de manera respectuosa hem d’entendre que totes les cultures són respectables, excepte les que no respecten els drets humans universals.

El que no podem fer es que els estrangers s’hagin d’adaptar necessàriament a la cultura del nostre país. Perquè d’aquesta manera estem idealitzant els valors de la cultura occidental, considerant-la superior i prioritària.


A continuació, us deixo un vídeo del gran Arcadi Oliveres sobre el racisme i la immigració. El 29 de febrer del 2012 vam tenir el privilegi de que aquest savi fes una visita al nostre Col·legi Sant Andreu de Badalona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada