26 de març del 2012

Experiència a Auswitch

El segon dia de viatge va començar amb la visita a dos dels tres camps de concentració més importants. Primerament, Auschwitz I, el camp de concentració original que s’utilitzava com a centre administratiu per a tot el complex on van morir uns 70.000 intel·lectuals polonesos i presoners de guerra soviètics.
“Ya no estáis en vuestra casa, esto no es un sanatorio, de aquí sólo se sale por las chimeneas de los hornos crematorios”. Aquestes eren les paraules dels presoners que van patir tota crueltat, infàmia, atrocitat per part dels Nazis. 


I amb les quals ens vam endinsar a Auschwitz II (Birkenau), un camp d’extermini massiu i el lloc on van morir entre 1,5 i més de 4 milions de persones. En aquesta secció eren ubicades les dones.
De fet les vies del tren que conduïen als presoners al camp encara es troben intactes i finalitzen amb les entrades als forns crematoris.
Un sentiment d’incalculable sofriment era present als nostres rostres.
Aquesta experiència ha sigut molt impactant i realment especial. 

Quan vam emprendre el viatge mai 
ens hauríem imaginat tot el que vam sentir 
aquelles hores, cada segon que passàvem 
allà dins, entre aquelles parets.
Hem estudiat la Segona Guerra Mundial, l’Holocaust, el nazisme…però quan arribes allà tot es magnifica.
No ha passat tant de temps des d'aquesta desgràcia, per això crec que tothom hauria de conèixer millor el que va passar i posar-se al lloc de l'altre perquè aquestes atrocitats no tornin a repetir-se. Perquè realment es impossible pensar com uns éssers humans van poder realitzar aquestes aberracions sense cap sensibilitat, compassió ni respecte per la vida de milions de persones.




Aquí us deixo un vídeo de TV3 sobre el camp d'extermini d'Auschwitz situat a Cracòvia. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada