12 de desembre del 2011

Realitat virtual - Javier Bustamante

Aquest text pertany a Javier Bustamante Donas. Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

En aquest fragment, l'autor fa referència a un concepte conegut com a realitat virtual. Aquesta és el conjunt de percepcions i sensacions generades amb l'ajuda d'un suport tècnic.


Primerament es diu que els avenços tecnològics han permès construir una realitat virtual existent, es a dir, capaç de transformar aquesta virtualitat en vivència. Deixant l'àmbit d'entreteniment.
Aquesta vivència fa que es porti a terme una percepció de sentiments molt forts. Fins a tal punt que la realitat virtual arriba a imposar-se sobre la realitat empírica.

També es diu que la realitat virtual crea un nou entorn. Això és refutat amb la televisió, que provoca sensacions i sentiments mitjançant series, programes... 

L'última part del text presenta les conseqüències d'aquesta realitat simulada com la no diferenciació d'allò físic i allò fictici.

Com a conclusió, podríem dir que un mitjà tecnològic fa que percebem la realitat virtual com a real, això es degut a que provoca sensacions i sentiments.


Aquí us deixo dos vídeos sobre la influència de la realitat virtual en les persones i en la societat. El primer és un curtmetratge guanyador del 1º premi del III Certamen Jove de Cinema Instantani de Valladolid. I el segon, realitzat per Bruce Branit, és un clip futurista en el que es mostra la interacció d'un home real amb la realitat virtual. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada