13 de novembre del 2011

Concepte còsmic de la filosofia

Aquest fragment forma part de l'obra principal d'Immanuel Kant, Crítica de la raó pura. El seu objectiu central és aconseguir una resposta definitiva sobre si la metafísica pot ser considerada una ciència.
Pel que fa a les idees principals del text, en primer lloc ens explica de quina manera exclusiva es pot aprendre a meditar sobre alguna qüestió amb raonaments filosófics,  la diferenciació entre els dos significats de la paraula filosofia, un concepte d'escola i, per altra banda, un concepte còsmic. 
Com a títol li posaria Manera determinada de filosofar.
Aquest fragment es divideix en quatre parts. A la primera part parla generalment del concepte filosofia donant una definició i explicant que només es pot filosofar d'una determinada manera, seguint els principis d'aquesta en la comprovació o realitat.
La segona ens explica un dels diferenciats conceptes, en aquest cas el d'escola. La següent part continua amb l'altre concepte, el còsmic, d'on va sorgir la filosofia. I per últim, Kant explica que la filosofia no va ser creada pels filòsofs, sino que aquests son els propulsors.
El text correspon al mètode trascendental. En aquest Kant està d'acord en què el coneixement prové tant dels sentits com de la ment i tracta de trobar la raó a través del subjecte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada